29. tammikuuta 2009

Askarrellen

Kolmen päivän vapaa on ihanuutta, mutta edelleen se pitäisi käyttää tehokkaaseen lukemiseen. Ilonpilausta. Kuitenkin, aikaa tuhlatakseni kai, ajattelin laittaa pari kuvaa viimeaikaisista askarteluista. olen innostunut painojen painamisesta, se on mielettömän kivaa. Ja varsinki jos keksii jonku hyvän aiheen.

Ensimmäinen koirapainatus oli tämä Onni-kuva. Sen tein viime syksyllä alkeellisin keinoin, mutta onnistui ihan ok. Nyttemmin väri on jo alkanut kulua pois osittain. Johtuu siitä, että kärsivällisyys meni aikoinaan tuon valkoisen värin kanssa ja laitoin sitä sitten ihan reilun kerroksen.. Kuvassa saattaa näyttää menneen vinoon tuo kuva, mutta oikeasti se on melko suorassa.


Tämä oli suunnitelmissa siihen asti, kun sain tilattua yhden hupparin lisää. Huppari on vaalean harmaa, ja väri alunperin suunniteltu painamista ajatellen. Alkuperäisestä juoksukuvasta tulostin vähän A4:sta isomman kuvan ja parantelin toista jalkaa ja lisäsin toisen, joka oli jäänyt kuvan ulkopuolelle. Piirsin ääriviivat tummalla kynällä, ja sen jälkeen piirsin koiran kontaktimuoville läpi. Malttamattomana en odottanut valoisaa ikkunaa, vaan oli pakko piirtää illalla kun vauhtiin pääsi. Hyvä tuli silti. Leikkasin ohuella mattoveitsellä kuvan irti ja nakkasin kehykset paidan selkään. Paita piti suoristaa erinäisillä patenteilla, koska helmat meni muuten ryttyyn. Alkuun ja loppuun kastelin sientä jotta joka paikka peittyisi kunnolla mustalla eikä miljoonaa värikerrosta tarvittis käyttää.

Joulun allakin tuli pari paitaa painettua, josta lähinnä nykynen innostus on peräisin. :) Nuo paidat ei itseläni enää ole, joten en viitti niitä kaikelle kansalle esitellä. Tuli kuitenkin todettua, että ei tuo paitojen painaminen niin vaikeaa ole, miltä se näyttää. Pitäisi ottaa joku vähän noita (Onni + Nala-kuvia) haastavempi kuva minkä lopputulos voisi olla näyttävämpi. Uutta ideaa odotellessa..

1 kommentti:

Marjo kirjoitti...

Tsekkaa mein bloki!