28. helmikuuta 2009

Toko, Virpiniemi

Haukiputaan tokokoe suoritettu. Täytyy ensinnäkin mainita, että saapuessani kisapaikalle, pelkäsin eniten sen aiheuttamia häiriöitä. Ei yleisössä eikä vastaavassa mitään vikaa, mutta kehä oli kuplahallissa. Ääntä tuli käyttää, jotta käskyt kuuluisi ja ääni vielä lisäksi kaikui hieman. Alusta oli hiekkatekonurmea tai vastaavaa ja Nalan mielestä erittäin kivan hajuinen...... Siirrytään tuloksiin.

Tuomari: Riitta Räsänen
Paikallaolo 7,5. Nala venytteli takajalat sujuvasti taakse (ja saikin tuomarilta kehut terveistä lonkista), mutta ryömi samalla ja haisteli. Jes.
Seuraaminen 9. Nala oli alussa kuin laama, joka oli eksynyt Andeilta pallohalliin. Puolessavälissä paransi ja sai kehuja. Itse typeröin pysähdyksissä, koska en antanut koiralle armoa, vaan tein ne liian äkkiä.
Maahameno 10. Nyt Nala sen teki, mitä ollaan harjoteltu. Kyynärpäät meni hitaammin maahan, mutta molemmat tassut meni vikkelään.
Luoksetulo 9. Vauhtia oli, mutta pysähdyskin melkeinpä niin hyvä, mihin Nala kykenee. Alustalla ei mahtanut kovin äkkijarrutusta pystyä tekemään, joten mulle tuo oli "agap" suoritus. :) Paitsi että Nala tuli taas suoraan sivulle.
Seisominen 10. Laama eksyi taas kehään tuijottaen ruokakuppia, mutta seisominen oli sentään napakka.
Nouto 10. Nalalla oli vauhtia mennen palaten, mutta palatessa meinas sekä tuomari ja liikkuri kiinnostaa. Nala mutkitteli puolelta toiselle, päätyen lopulta mun taakse ja sieltä mun sivulle! Täh?! Aina, 100% harjoituksista oon koiran ottanu noudoissa eteen. Nyt se keksi tulla sivulle. En suoraan sanottuna tiedä sitäkään, mistä tuo kymppi irtosi tuon mutkittelun takia..
Kaket 9. Syyttävä Kirahvi ohjaajalle, joka ei ottanut kunnon perusasentoa ja koira meni vinoon maahan.
Hyppy 6. Jalat kolisi esteeseen ja 2x istu-käsky.
Kok. 10.
176,5 pistettä -> AVO1, sij. 1.

Ruokakupin kanssa voi käydä noutajan kanssa myös näin. Labbiksen päässä liikkuu vain se yksi asia ja pää liikkuu sen mukaisesti. Kontakti oli väliin vähän hukassa, mutta silti ihan nalanäppärää menoa. Koiran omat sovellutukset tuli taas esille, mutta ehkä se johtuu vaan liian häiriöttömistä treeneistä tai yksipuolisesta häiriöstä. Tästä lähremmä jatkamaan harjoituksia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nala on kone!