17. helmikuuta 2009

Lähes melkein oikein

Tänään vietettiin pakkaspäivän käytännön tunti hallilla, tokoilun muodossa. Nala sai ensimmäisenä näyttää Venäjältä saakka tulleille vierailijoille avokkaan liikkeet (paikallaoloa lukuunottamatta).
Seuraaminen meni päin mäntyä, koira hortoili omaan tahtiinsa eikä panostanut kovinkaan kontaktin pitämiseen. Lopussa vähän panosti, mutta aika heikkoa sekin..
Maahanmeno oli ok, paitsi ei niitä nopeita, joita ollaan harjoiteltu.
Seisominen kait ok, mutta taakse mentäessä siirsi takajalkaa, kun oli sen liian taakse jättänyt.
Luoksetulon tuli vauhilla (jolla ois menty seinästäki läpi), mutta pysäytyksen teki suunnilleen vasta pari metriä minusta (parilla lisäkäskyllä..).
Kakeissa maahanmenot oli hyvät, istuessa liikutti takapuolta.
Noudossa on intoa, mutta palautus edelleen liian hidas (eli ravia)
Hyppy meni hyvin.

Luoksetulon pysäytyksiä harjoiteltiin vielä erikseen takapalkalla, mutta sitä Nala ei ymmärtänyt vaan lönkytteli vähän sinne tänne. No success. Sitten kokeiltiin apuohjaajan kanssa (jossa minä anna käsimerkin ja ao heittää namin). Nala ei tahtonut sitäkään ymmärtää, että se nami tulee muualta tällä kertaa. Noutajatko fiksuja..? No tuossa ei sitten paljoa muutosta saatu aikaan, paitsi vauhtia vähän hidastettua. :) Noudon osalta harjoiteltiin vauhtia karkuunjuoksuilla yms ja saatiin jopa paluumatkalle laukka aikaiseksi. Jesh.

Treenattiin hallilla vielä tennarinomea (vai oliko se tunarinomea) ja tarkemmin suuntia. Nala oli hukassa ja haahuili taas omiaan. Kerran lähti jopa väärään suuntaan! Mokomaki Nappis.

Eilen naksuttelin Nalalle oven sulkemista ja valojen laittamista / sammuttamista. Apuna käytin teippiä, jotta kohde löytyis pikemmin. Äkkiä Nala kyllä hoksas mitä pitää tehdä ja sai jalankin mukaan. Valokatkaisija oli hankalampi, koska oven kahva oli aivan vieressä. Laitoin teipin palan katkasijaan helpottaakseni tuotakin tehtävää. Palkkasin ensin ylös katsomisesta ja ovea vasten hyppäämisestä, mutta pian Nala oli vaan kahvan kimpussa. Jätin pian siitä palkkaamatta, jollon Nala meinas pian luovuttaa. Onneksi hehkulamppu syttyi (ainakin ilmeen perusteella) ja Nala hyppäs katkasijaa vasten ja pian lisäilin jo käskyä.

Ei kommentteja: