6. toukokuuta 2017

Toko Tornio ja Rovaniemi

Nyt on voittajaluokassa kisailtu jo kaksi kertaa.

Torniossa käytiin tammikuussa. Koe pidettiin Vauhtikoira Areenalla ja tuomarina oli Heli Kelhälä.
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen 10
Liikkeestä pysäytykset 9, vähän hidastelua ja sekoilua merkkikartioiden kanssa
Luoksetulo ja pysäytys 5, maahanmeno jäi vajaaksi ja kävellessäni Nala oli noussut istumaan
Ruutu 0, Nala ei osannut suunnistaa ruudulle vaan päätyi noin 10 m sivuun
Ohjattu nouto 6, kapulan tarttumiseen asti meni hyvin, sitten Nala lähti lönköttämään kehän laidalle ja useammalla käskyllä tuli takaisin 
Tunnistusnouto 0, väärä kapula 
Kauko-ohjaus 7,5, taisi tulla kaksoiskäsky
Metallinouto + hyppy 0, huono heitto ja Nala olisi mennyt esteen vierestä. Kutsuin uudestaan vierelle ja tiesin että nollille meni, joten otin pari askelta vasemmalle ja tehtiin onnistunut hyvän mielen suoritus.
Kokonaisvaikutus 10
Yht 162 p. VOI0

Kokeeseen pääsimme varapaikalta ja koepaikka varmistui koetta edeltävänä päivänä. Kisaintopinkeänä päätin lähteä kokeeseen, vaikka kokeenomaisia treenejä ei oltu tehty juurikaan. Sen lisäksi itselläni oli flunssan seurauksena ääni kadonnut, mutta tulipa kokeiltua. Samalla huomasi enemmän niitä juttuja, joita pitää vahvistaa.
Ruutua petranneena ja tunnaria muka harjoitelleena osallistuttiin tänään Rovaniemellä, Rommelin kentällä järjestettyyn kokeeseen. Tuomarina oli Minna Mäki-Asiala. Säästä sanottakoon, että se oli melkoisen kolea ja saatiin kulunut viikko jännittää, päästäänkö kyseiselle kentälle kisailemaan laisinkaan, koska lumikerros ei meinannut liikahtaa mihinkään. Kenttä ehti eilisen lämpimän auringonpaisteen ansiosta sulaa ja kuivua hyvälle mallille. Pohjana oli siis tekonurmi.

Paikalla makaaminen 9,5, Nala heitti lonkalle
Seuraaminen 8,5, aivan ei ollut Nala koko aikaa messissä ja kerran pakittaessa jäi etuviistoon odottelemaan että mihin se emäntä meinaa mennä
Liikkeestä pysäytykset 8, eka istuminen meni maahan, muuten aivan mallikasta!
Luoksetulo ja pysäytys 8, Nala jäi luokse tullessa vähän kauas, muuten taisi olla suht ok
Ruutu 8, toisella käskyllä maahan
Ohjattu nouto 9,5, palautus jäi hieman kauas
Tunnistusnouto 0, väärä kapula 
Kauko-ohjaus 0, ensimmäinen siirtymä kolmannella käskyllä ja muutenkin kyllä himmaili
Metallinouto + hyppy 0, tässä oli jo hyvä lähtö, mutta liikettä sekoitti etuviistossa, samalla etäisyydellä kapulan kanssa oleva merkkikartio, jonka Nala kävi tutkimassa, meni sitten kapulalle, jonka jälkeen sujuvasti oli kaartamassa palautuksen esteen ohi. Ohjasin käsimerkillä hyppy, mutta Nala lähti painamaan kohtisuoraa sivulle, aivan kuin oltaisi linjaa alettu harjoittelemaan.
Kokonaisvaikutus 8,5
Yht 178 p. VOI0

Tästä kokeesta opimme sen, että kehässä voi olla yllättäviä häiriötekijöitä ja varsinkin metallinoudossa nämä oli tänään ylivoimaisia. Tunnari opetellaan helatorstaihin mennessä perusteellisesti ja muutenhan Nalan pitäisi nuo kaikki osata, jos vain on hyvä moodi tehdä. Pientä viilausta aina toki pitää tehdä! Kyllä me tälle kesälle se ykköstulos haalitaan.

Ei kommentteja: