3. toukokuuta 2010

Kevätkuraa tassuissa

Vielä viimeiset lumet sinnittelevät kevättä vastaan, ainakin täällä pohjosessa. Tässä istuessa jopa Iijoen virran väreilyt säteilee puiden lomasta, vaikkei ihan rannalla asutakaan. Myös aika on virrannut taas johonkin. Lumet suli huomaamatta ja nyt on jo toukokuu! Kevät!

Silti tähän kevääseen on sisältynyt jo kaikennäköisiä suunnitelmia, osa karisseita. Vaikka tämä on koirablogi, niin mainitsempa uuden harrastukseni: chilien kasvatus. Niiden sielunelämä on helpommin ymmärrettävissä kuin koirien ja ainakin näin taimena ne kasvavat yllättävän nopeasti. Kevään pääsuunnitelma on silti edelleen valmistua ajoissa ja eiköhän siihen suuntaan olla vielä menossa. Siksi paljon puuhaa on kerännyt koirankoppi, jonka pitäisi valmistua näinä päivinä. Näillä näkymin siitä olis tulossa ihan kelpo asumus jollekin pentueelle. Tai ehkä säilytän sen syksyyn saakka itselläni, jos en löydäkään itselleni kämppää uudesta asuinkaupungista..

Treenit on olleet edelleenkin samaa: ruutua, seuraamista, maahanmenoa.. Nomen osalta linjaa ja hakua. Kevään ensimmäisen haun koitin tehdä mahdollisimman motivoidusti: Nala oli kiinni, kävin heittelemässä damit starttipistoolin kanssa. Nala lähti etsimään vikkelästi ja olin tyytyväinen. Ensimmäisen jälkeen vauhti hidastui melkein kuin törmäystestivideossa ja koira jopa ohitti yhden damin, vaikka sen kyllä huomasi..! Jossain on mennyt taas vikaa, tiedän sen, mutta kun vain tietäisi, miten tuon saisi korjattua. Lajin vaihdolla..?

Ei kommentteja: