15. kesäkuuta 2009

Joskus ratkaisu on rodun vaihto

Nomeilun merkeissä on jatkettu Ähtärissä. Nala pääsi jäljestämään noin 100m (tai alle) pituisen jäljen. Sama kani oli tuottanut toiselle noutajalle ongelmia, totesimme sen olevan rotutietoinen koira, joka ei mitä tahansa kania jäljestäkään. Nala kuitenkin jäljesti innokkaasti juoksennellen tuon miltäänhaisemattoman jäneksen (se ei oikeastikkaan haissut miltään, vaikka oli kolmatta päivää sulana). Nalan kulku oli tosiaan innokasta ja jokseenkin mutkittelevaa.. Loppujäljestystä en nähnyt, sillä vedin sen kummun taakse.

Eilen (jos nyt on maanantai? Päivät sekaisin...) kävin katselemassa nome-koetta Juupajoella. Alokasluokka kisattiin siellä. Mielenkiintoista oli ensimmäistä kertaa päästä näkemään noitakin kokeita, onhan sitä omakin noutaja jo kohta 2v. :) Tehtävät oli ihan siedettävän oloisia. Pahin paikka olis Nalalle ollut varmaankin pitkä vesimarkeeraus, jossa toinen riista lensi rannan tuntumaan ja toinen keskemmälle lammikkoa. Lisäksi lähetys oli viistoon. Ohjaus oli mukavan näköinen, joka tapahtui metsässä. Tällä hetkellä Nala on kylläkin vielä keskeneräinen ohjausten suhteen, mutta sitä aletaan nyt treenaamaan urakalla.

Tuosta kokeesta innostuneena nimittäin aloin tutkia nome-koekalenteria, olisiko siellä meille sopivia kokeita (eli ajankohdaltaan sekä sijainniltaan passeleita). Tavotteeksi ajattelinkin ottaa Nalan nome-koeuran aloituksen syyskuulle. Saa nähdä miten tyttöjen käy. Kovaan treeniin pääsee mukaan siis linjat, lähihaku ja ohjaukset yleensä. Sen lisäksi pitäisi tehdä veteenlähetyksistä varmempia ja matkaa lisätä noissa. Pitemmät kaksoismarkeerauksetkin ois ihan jees. Riistan käsittely Nalalla on sujunut tänä keväänä hyvin, joten sitä ei onneksi tarvitse hinkatajahioa.

1 kommentti:

Labralandia kirjoitti...

Kiitos vierailusta, ei se teidänkään meno hassumman näköistä ollut! Eikun kokeisiin vaan, itsekin starttasin pari viikkoa sitten nome-kokeissa elämäni ensimmäistä kertaa! Kyllä sieltä hengisä selviää! ;) Tsemppiä teille!