13. tammikuuta 2016

Nala tokottelee uusilla säännöillä

Nalan tokohistoria tuloksien osalta on lyhyt ja napakka. Alokkaassa vierailtiin sen verran, että päästiin suoraan nousemaan avoimeen. Toki tehtiin se tyylillä, noutajaleirillä, jossa alokasluokassa oli kevyet 24 koiraa. 190 pisteellä ALO1, sijoitus 1/24 tuntui varsin mukavalta. Nala sai kotiinvietäväksi lisäksi hienon kiertopystin, "paras labradorinnoutaja".


Avoin luokka ahkeroitiin kolmessa kuukaudessa alkuvuonna 2009. Melko tasaisin pistein tykitettiin kolme ykköstulosta ja saatiin TK2. Noista kokeista jäi jatkon kannalta päällimmäisenä mieleen lähinnä liikkeiden hitaus. Jos aiotaan voittajaluokkaan tähdätä, pitää olla enemmän nopeutta ja napakkuutta. Suurin osa pistevähennyksistä oli hitaudesta (luoksetulo, maahanmenot, seuraaminen, liikkeestä pysäytykset).

Tuosta on lähdettykin opettelemaan sitä intoa ja vauhtia reeneihin. Kovin intensiivistä ei meijän reenaaminen ole ollut, mutta sen mitä on tehty, on etsitty molemmille sitä intoa ja hauskuutta tehdä juttuja, ja vauhtia.. Hyvin vähän on keskitytty tekniikan hiomiseen missään liikkeessä. Kaket ja seuraaminen ainoina, joissa on katseltu tarkemmin jalkojen ja peräpään hallintaa.

Voittajan liikkeisiin tultua muutoksia ei sinänsä meidän treenejä mullista. Ainut kokonaan uusi liike on ohjattu nouto, jonka ei pitäisi tuottaa suurta päänvaivaa verrattuna esimerkiksi tunnariin ja ruutuun. Ennalta ajatellen ruutu vaatii varmasti eniten työstämistä. Siinä on sekä nopeus että tarkkuus tärkeässä osassa ja Nalan kohdalla tuo nopeus saattaa vaihdella kovin paljon. Tunnarissa ainoa ongelma on ollut liian innokas noutaja jolle riittää että kapula tuoksuu ihmiseltä.. Ei pitäisi olla iso juttu opettaa kunhan vain ottaisin sen työn alle.

Tokottelun osalta on jo niin pitkään kallistuttu mukavuusalueelle, että kevään ja kesän ohjelmaan otetaan uusien asioiden opettelu ja sen myötä poistutaan mukavuusalueelta. Tai no minä poistun, Nalan mielestä on varmasti vain mukava saada ekstraevästä makkaran muodossa. Ruutu, tunnari ja ohjattu nouto lisätään siis ohjelmaan. Sillä pääsisi jo hyvin paljon lähemmäksi voittajaluokkaan osallistumista.

Ei kommentteja: